De resultaten van het onderwijs

Rapportage

Twee keer per jaar krijgen de kinderen een leerling-rapport van de vorderingen en/of leerresultaten. De uitreiking gebeurt in de periode januari/februari en juni/juli. Deze rapportage geeft, in combinatie met een gesprek tussen ouders en leerkracht, de juiste kijk op de ontwikkeling van uw kind. Bij het gesprek over het rapport wordt gebruik gemaakt van de gegevens van het leerlingvolgsysteem ParnasSys.

Document Staat Van De Ouder 2022

Gegevens over de vorderingen in basisvaardigheden

Onze school wordt bezocht door een zeer gevarieerde groep leerlingen. Met deze leerlingen willen wij de kerndoelen voor het basisonderwijs in acht jaar behalen. Regelmatig toetsen wij de opbrengst van ons onderwijs. Deze wordt gemeten door middel van methodetoetsen, het Cito-leerlingvolgsysteem en door de observatie door de personeelsleden. Na de toetsen wordt in iedere groep een analyse van de opbrengsten gemaakt en deze worden getoetst aan de normen die landelijk gelden en de normen van de inspectie. Rapporten van onze school zijn ook terug te vinden op de site van de Inspectie.

Aan het eind van de basisschool wordt bepaald waar de leerlingen hun onderwijsloopbaan gaan vervolgen, op basis van de toetsgegevens die vanaf groep 6 verzameld zijn en het advies van de leerkracht. Ook nemen we de eindtoets van Route 8 af. Tijdens contactgesprekken wordt u geïnformeerd over de overgang naar het voortgezet onderwijs. Wilt u meer informatie? Kijk hiernaast naar de brochure 'Staat van de ouder 2022'.

Wilt u meer weten over onze resultaten? Kijk dan eens op https://www.scholenopdekaart.n...

Kwaliteitszorg

Een gezonde school heeft gezonde resultaten! Hoe werken wij aan onze resultaten?

Wij willen de leeropbrengsten verhogen door de betrokkenheid en actieve houding van kinderen te vergroten. Daarom besteden wij in onze instructies veel aandacht aan diverse manieren van leren (coöperatieve werkvormen, spelletjes, etc.).

Binnen een systeem van kwaliteitszorg werken we aan de ontwikkeling van de school. Elk jaar staan er enkele ontwikkelingen centraal. Voor het schooljaar 2023-2024 is dit

  • onze zorgstructuur
  • de basisvakken centraal

In het kader van een professionele cultuur ontwikkelen de collega's zich met het instrument Meesterlijk Bekwaam op individueel niveau. De ontwikkelitems op school- en bouwniveau worden middels gezamenlijke scholingen opgepakt.

Schoolverlaters groep 8

Ieder jaar geven we hier een overzicht van de uitstroom zoals die op school is geweest. 

resultaten2019-20202020-20212021-20222022-2023
Referentieniveaus:
Totaal 1Fn.v.t.

91%

99,4%99,4%
Totaal 1S/1Fn.v.t.46,9%70,1%69,2%

Taal lezen 1F (landelijk)

n.v.t.96,6% (98,5%)100% (98,5%)98,1% (98,5%)
Taal lezen 1S/2F (landelijk)n.v.t.66,1% (78,7%)76,3% (78,7%)80,8% (78,7%)
Rek.wis 1F (landelijk)

n.v.t.

83,1% (94,3%)100% (94,3%)100% (94,3%)
Rek.wis 1S/2F (landelijk)

n.v.t.

32,2% (50,3%)62,7% (50,3%)(50%) 50,3%
Uitstroom VO:


VWO1661616

19

HAVO15151113
VMBO24293221

LWOO

113--
Praktijkonderwijs- 1 1 -
VSO- - 2 -

Doorstroomtoets

Onze school neemt deel aan de doorstroomtoets. In maart ontvangen leerlingen de uitslag van de doorstroomtoets. Krijgt de leerling een hoger toetsadvies dan het voorlopig schooladvies, dan geeft de school een hoger definitief schooladvies. Alleen als het in het belang van de leerling is, kan de school besluiten het advies niet te verhogen. Elk toetsadvies is een dubbel advies (bijv. vmbo-kbl/vmbo-gl). Elk definitief schooladvies dat lager is dan het toetsadvies moet onderbouwd worden naar ouders en opgenomen worden in het leerlingadministratiesysteem ParnasSys. Een uitzondering op de bijstelling is een leerling met een voorlopig schooladvies Pro. Het dubbele advies betekent dat een leerling met uitstroom Praktijkonderwijs altijd een toetsadvies pro/vmbo bb krijgt. In dat geval hoef je als school niet bij te stellen.

De afgelopen jaren kunnen we stellen dat de gemiddelde schoolscores van de Eindtoets van onze school op- en boven het gemiddelde van de schoolvergelijkingsgroep liggen. Hoewel we hier blij mee zijn, leggen we lat graag hoger voor onszelf. Na analyse zien we dat er met name winst behaald kan worden op het gebied van taalverzorging. Hier zetten we dan ook doelgerichter op in. Vanaf groep 6 is een methodische opbouw gestart om de taalverzorging te vergroten. Ook zien we een positief resultaat in het gebruik van Snappet in de hogere groepen. Door meer doelgericht met leerlingen aan de slag te gaan, gecombineerd met opbrengstgerichte kindgesprekken is de verwachting dat we hogere resultaten kunnen realiseren.