Personeel

Verdeling van de (les)taken

Het schooljaar 2023/2024 zal beginnen met de volgende medewerkers:

D P: Digna Prins Hartwig (d.prins@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 6 en ICT'er

G V: Gabriël Veenstra (g.veenstra@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 5

I v E: Ingeborg van Eerden (i.vaneerden@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 7

I K: Ineke Kalter (i.kalter@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 8, leescoördinator en Intern      Begeleider voor de bovenbouw

I V: Iris Vriezinga (i.vriezinga@stichtingpromes.nl), leerkracht groep 1 en ICC'er

E v E: Ewout van Eerden (e.vaneerden@stichtingpromes.nl), conciërge

J P: Johan Pekel (j.pekel@stichtingpromes.nl), directeur en vakleerkracht bewegingsonderwijs

M L: Marloes Lijzen (m.lijzen@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 2

M N: Marijn Nijmeijer (m.nijmeijer@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 6 en coördinator stagiaires + lio'ers

M V: Merel Vreede (m.vreede@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 7 (1 ochtend) en van groep 8

O A: Olga Andreae (o.andreae@stichtingpromes.nl), leerkracht van de groep 4 en Intern Begeleider voor de onderbouw

R Ba: Roelanda Bartelds (r.bartelds@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 6

R Br: Rozemarijn Brinkman (r.brinkman@stichtingpromes.nl), leerkracht van groep 2 en ICT-coördinator

M N: Moniek Nijboer (m.nijboer@stichtingpromes.nl), leerkracht van de plusklassen op di.

M C: Marloes Crediet (m.crediet@stichtingpromes.nl), onderwijsassistent

A L: Anja Lubbinge (a.lubbinge@stichtingpromes.nl), administratief ondersteuner

Als u contact wilt opnemen met een schoolmedewerker, dan kunt u uiteraard zelf naar school gaan en proberen om betreffende medewerker zelf aan te spreken, maar u kunt hem/haar wellicht ook per telefoon bereiken onder het telefoonnummer van de school: 0522-491618. Achter de naam staat bij iedere medewerker het mailadres vermeld, waarop hij/zij schriftelijk kan worden benaderd.

    Uitklappen

    Uitklappen

    Duurzame inzetbaarheid en compensatieverlof

    In verband met de wettelijke verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is het beleid van het ministerie er de laatste jaren op gericht om schoolmedewerkers zo lang mogelijk door te laten werken. Om die inzetbaarheid een duurzaam karakter te kunnen geven, hebben oudere medewerkers het recht om een deel van hun taken naar eigen inzicht/behoefte te compenseren (met bijvoorbeeld verlof). Omdat deze uren de herbezetting niet helemaal afdekken, hebben leerlingen uit de groepen 1 t/m 4 sommige dagdelen ‘compensatieverlof’. Deze leerlingen hoeven op jaarbasis minder lesuren te volgen dan de leerlingen uit de groepen 5 t/m 8.

    In het hoofdstukje ‘vakantieregeling’ van deze gids staat vermeld welke dagen dit schooljaar zijn aangemerkt als compensatiedagen en ook via het ouderportaal wordt hier tijdig melding van gedaan.

    Vervanging van afwezige leerkrachten

    De school hecht aan “vaste” gezichten voor de klas. Dit betekent dat we versnippering van leerkracht-uren zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Met een regelgeving die steeds ingewikkelder wordt is dat niet altijd een eenvoudige opgave.

    De vervanging van afwezige leerkrachten wegens ziekte, verlof of studiebijeenkomsten wordt centraal vanuit het stafbureau van Promes geregeld. Dit betekent in de praktijk dat de schooldirectie weinig zeggenschap heeft in het aanstellen van vervangers.

    Problemen met vervanging

    Omdat de tekorten aan personeel in de onderwijssector oplopen, kan het voorkomen dat er geen vervangende leerkrachten beschikbaar zijn. Wij proberen dat als school zoveel mogelijk intern op te lossen, maar de kans wordt ook bij onze school steeds groter dat we genoodzaakt zullen worden om groepen ‘naar huis te sturen’ bij ziekte van de groepsleerkracht. Mocht die situatie zich voordoen, dan zullen we de ‘pijn zoveel mogelijk over alle groepen verdelen’.

    Na- en bijscholing

    Net als in de overige sectoren van onze samenleving is het onderwijs continu aan veranderingen onderhevig. Regelmatig worden nieuwe onderwijskundige inzichten gepubliceerd, worden er nieuwe regelingen afgekondigd of worden bestaande regelingen gewijzigd. Om op de hoogte te blijven, maar ook om de deskundigheid van het team op peil te houden en te verbreden dan wel te verdiepen, maakt professionalisering in de vorm van na- en bijscholing een deel uit van het personeelsbeleid. Deze professionalisering kan zich richten op de individuele leerkracht, op leerkrachten van bepaalde jaargroepen of op het gehele team.

    Stagebegeleiding

    Naast de taak van groepsleerkracht en het uitvoeren van een aantal gedelegeerde taken hebben de leerkrachten eveneens een taak als stagebegeleider of mentor. Al vele jaren is onze school een opleidingsschool voor toekomstige leraren basisonderwijs. Afhankelijk van het studiejaar waarin de student van de Pedagogische Academie Basisonderwijs (PABO) zich bevindt, brengt hij/zij een aantal stage-uren door in een bepaalde groep. Deze groep kan in de loop van het jaar wisselen.
    We zien stagebegeleiding niet alleen maar als een dienstverlening aan de PABO; als oefenschool houden wij op deze manier contact met de "kweekvijver" en blijven wij ook vanuit die hoek op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het onderwijs.

    Naast de PABO biedt onze school eveneens stagemogelijkheden voor studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (opleiding voor vakleerkrachten gymnastiek), het CIOS (opleiding voor sport- en spelbegeleider), voor studenten aan het MBO en ook zijn er scholieren van middelbare scholen, die de sfeer van het werken op een school komen proeven tijdens kortdurende, zogenaamde “snuffelstages”.